VRIJEĐANJE UGLEDA

Presuda protiv novinara tportala

26.05.2015 u 14:33

Bionic
Reading

Bivši suradnik tportala, Marko Čulić proglašen je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu krivim zbog vrijeđanja ugleda ginekologa Joze Ezgete u članku koji je objavio tportal 16. srpnja 2013. godine pod naslovom 'Liječnik odbija dati kontracepciju, a institucije šute'

'Okrivljeni Marko Čulić proglašen je krivim što je u članku pod naslovom 'Liječnik odbija dati kontracepciju, a institucije šute' objavljenom na tportalu 16. srpnja 2013. za privatnog tužitelja Jozu Ezgetu naveo:

'U svakom slučaju, ako u Zagrebu naletite na još kojeg inkvizitorski raspoloženog liječnika, koji smatra da mu njegova vjera daje za pravo kršiti zakon, budite sigurno da će nadležne institucije 'hrabro' zažmiriti na takvo kršenje zakona i praviti se kao da se ništa nije dogodilo. Za kraj nam ostaje samo ustvrditi da je žalosno da u zdravstvenom sustavu jedne članice Europske unije bez ikakvih sankcija i dalje rade liječnici poput dr. Ezgeta', čime je uvrijedio drugog preko računalne mreže i počinio kazneno djelo protiv časti i ugleda opisano po članku 147. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona', piše u presudi, koju objavljujemo ispod u cijelosti.