herson

Britanska analiza: Ovo je još jedno poniženje za rusku vojsku, ali...

12.11.2022 u 15:06

Bionic
Reading

Velika Britanija je rekla da je rusko povlačenje iz jedinog pokrajinskog središta u Ukrajini koje je osvojila otkako je započela svoju invaziju u veljači još jedno poniženje njezine vojske, no da Moskva nastavlja predstavljati prijetnju

'Najavljeno rusko povlačenje iz Hersona označava za njih još jedan strateški neuspjeh. U veljači, Rusija nije uspjela zauzeti nijedan od svojih glavnih ciljeva osim Hersona. Sada kada je i on predan, obični građani Rusije se sigurno pitaju: 'Čemu sve ovo?' ', rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace u izjavi u subotu.

Rusko povlačenje u petak predstavlja treće značajnije povlačenje u ratu i prvo je koje uključuje prepuštanje tako velikog grada kao što je Herson. Wallace je kazao da je ruska vojska pretrpjela ogromne gubitke u zamjenu za međunarodnu izolaciju i poniženje, a da će Ukrajina nastaviti dalje uz podršku Britanije i međunarodne zajednice.

'I premda je povlačenje dobrodošlo, nitko neće podcijeniti prijetnju koju i dalje predstavlja Ruska Federacija', zaključio je Wallace.

Uništeni ruski tenkovi u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: SERGEY KOZLOV