zakašnjela zima

Zabijelio dio gorske Hrvatske, evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

23.04.2024 u 06:17

Bionic
Reading

Promjenljivo, na zapadu unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno kiša, lokalno i jači pljuskovi s grmljavinom, a uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg, mjestimice uz stvaranje snježnog pokrivača.

Na istoku i jugu dulja sunčana razdoblja, a kiša većinom prema kraju dana. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, navečer sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu na sjeveru umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, drugdje jugo, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 9 i 14, u gorju niža, na istoku i jugu od 15 do 20 °C. DHMZ je izdao i žuto upozorenje za GOspiću regiju na mogući snijeg i poledicu. U dubrovačkoj, kninskoj i splitskog regiji izdano je upozorenje na moguće grmljavinsko nevrijeme, a u Istri, Kvarneru i Velebitskom kanalu na snažan vjetar.

Na svojim službenim stranicama na Facebooku, Istramet je sinoć podijelio video snijega koji pada u Tršću, dijelu Čabra.

Kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, te su mogući odroni, a zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub.

Za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split; stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; Krčki most; Paški most i Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zbog radova zatvorena je dionica autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera, a obilazak je DC1.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba između 72. i 68. kilometra

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke (obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok).

Na autocesti A1 u promet je pušten novoizgrađeni čvor Podi između čvorova Šibenik i Vrpolje. Naplatna postaja u potpunosti je automatizirana (bez blagajnika) i cestarina na ovom izlazu može se platiti isključivo karticama te ENC uređajem.

U pomorskom prometu nema poteškoća.