O POLANČECU NI RIJEČI

Predsjedništvo HDZ-a razgovaralo i o Mravku

21.09.2009 u 22:43

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je večeras novinarima da se na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke razgovaralo i o HEP-u i predsjedniku Uprave tog poduzeća Ivanu Mravku, protiv kojeg je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo pokretanje istrage zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

'Je, ja imam još neke konzultacije, sutra, preksutra doznat će se, bilo je oko toga riječi', rekla je Kosor novinarima nakon sjednice Predsjedništva upitana je li bilo govora o HEP-u i Mravku.

Na pitanje u kojem u kojem smjeru ide ta priča, Kosor je kazala 'ide'. 'Dozvolite da smo raspravljali, razgovarali i da ćemo još obaviti neke konzultacije', kazala je Kosor.

Upitana kakva je sudbina Damira Polančeca, Kosor je odgovorila da je njegova sudbina ta da je on već nekoliko godina potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva i da radi iznimno težak i zahtjevan posao. Dodala je da treba završiti posao oko privatizacije brodogradnje i kao predsjednik nadzornog odbora Ine riješiti pitanja dugovanja te da ona očekuje da hoće.

Kosor su novinari pitali za sudbinu Polančeca zbog medijskih nagađanja da će biti smijenjen s dužnost potpredsjednika Vlade. Polančec je rekao novinarima da ne zna otkud dolaze sve te priče i da se neće time opterećivati jer ga čeka težak posao na koji se treba koncentrirati.

Predsjedništvo stranke najviše je raspravljalo o smjernicama državnog proračuna za 2010. o čemu će biti više riječi na užem kabinetu i sjednici Vlade te o mnogim drugim projektima, rekla je Kosor. Dodala je da slijede razgovori oko izmjena Ustava, jer to danas nisu stigli, da vide što će predložiti koalicijskim partnerima i svim parlamentarnim strankama.

Po završetku sjednice, iz HDZ-a je priopćeno da su članovi Predsjedništva jednoglasno prihvatili smjernice ekonomske i fiskalne politike 2010.-2012., koje je iznio ministar financija i potpredsjednik HDZ-a Ivan Šuker, te da predstoje razgovori s koalicijskim i socijalnim partnerima.

Navodi se i da su članovi Predsjedništva čestitali predsjednici HDZ-a i predsjednici Vlade RH na uspješno vođenim razgovorima sa Slovenijom i deblokadi pregovora.