mladost osvojila naslov

Predsjednik Milanović na finalu prvenstva Hrvatske u ragbiju u Sinju

13.04.2024 u 19:54

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović pratio je u Sinju finalnu utakmicu prvenstva Hrvatske u ragbiju između Rugbi kluba Sinj i Hrvatskog akademskog ragbi kluba Mladost Zagreb koji je pobijedio domaćina s 30-19 i osvojio naslov

Domaćin, Ragbi klub Sinj bio je aktualni prvak i lanjski osvajač Kupa, a u svojih 46 godina dugoj povijesti Ragbi klub Sinj po prvi puta prošle godine osvojio je naslov prvaka države. Stoga je ove sezone, s maksimalnim učinkom, bio na vrhu tablice te time dobio domaćinstvo finala u Sinju i priliku za obranu titule pred svojom publikom.

Pobjedom u Sinju, Mladost iz Zagreba osvojila je treći naslov prvaka u svojoj također dugoj povijesti. Isti rivali će za sedam dana u Zagrebu igrati u finalu Kupa.

Ragbi klub Sinj osnovan je 1978. godine i od tada u kontinuitetu djeluje u Sinju i okuplja preko 350 članova, različitih uzrasnih kategorija i predstavlja treći sport u gradu Sinju, nakon Nogometnog kluba „Junak“ i Košarkaškog kluba „Alkar“ čime je važan čimbenik u promicanju sporta i zdravog načina života. Riječ je o amaterskom sportu u kojem igrači ne primaju nikakve naknade za igranje i većina igrača su profesionalni vojnici, medicinski djelatnici, profesionalni vatrogasci, privatni poduzetnici ili studenti.

Uz predsjednika Milanovića ragbi utakmicu u Sinju pratio je predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić.

  • +25
Zoran Milanović u Sinju na utakmici ragbija Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL