EVO S KIM JE POPILA KAVU

Predsjednica u Splitu osjetila optimizam i ljubav prema domovini

26.03.2015 u 15:49

  • +3

Predsjednica RH u neslužbenom posjetu Splitu

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Juric/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na proputovanju prema Mostaru navratila je u Split. Nije bilo nekog konkretnog povoda, tek je popila kavu s devetero uglednih Splićana, a potom ručala s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, županom Zlatkom Ževrnjom i rektorom Sveučilišta Šimunom Anđelinovićem

'Došla sam se sastati sa skupinom građana koji žive i dišu Split, kako bih u prvom neslužbenom posjetu doznala kakva je klima u gradu', kazala je Grabar Kitarović. Njen protokol nije dozvolio nikakva dodatna pitanja.

Splitska klima u četvrtak je pokazala svoje najljepše lice, pa je na osunčanim Prokurativama predsjednicu dočekalo nekoliko desetaka građana. Ona je kazala i da 'osjeti optimizam i ljubav prema domovini'.

Na kavu s predsjednicom pozvani su glumac Trpimir Jurkić, alpinist Stipe Božić, pjevačica Zorica Kondža, liječnik Eduard Vrdoljak, konzervator Joško Belamarić, izdavač Miro Radalj, organizatorica sajamskih događanja Sanja Vejić Vuković, predsjednica francuske kulturne udruge Nansi Ivanišević i svjetska prvakinja u judu Barbara Matić

S Baldasarom, Ževrnjom i Anđelinovićem, pak, ručak je organiziran u luksuznom restoranu u ACI marini.

U četvrtak poslijepodne Grabar Kitarović nastavila je prema mjestu Aržanu, gdje će uručiti odlikovanje majci prvog poginulog branitelja Josipa Jovića. Zatim će navratiti do Imotske krajine i sela Studenci, gdje je na izborima dobila nevjerojatnih 95 posto glasova.