PRESUDILO MU POMILOVANJE

Predsjednica smjenila Šeksa, više nije njezin savjetnik

03.02.2016 u 16:55

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike razriješila je u srijedu dužnosti posebnog savjetnika za ustavno-pravna pitanja Vladimira Šeksa, doznaje se u Uredu predsjednice

'Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o razrješenju Vladimira Šeksa dužnosti posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za ustavno-pravna pitanja', navodi se u priopćenju Ureda predsjednice.

Službenog obrazloženja za ovaj potez zasad nema, ali tportal neslužbeno doznaje da je Šeks zatražio razriješenje i to zbog slučaja Goldberger, odnosno odluke Komisije za pomilovanja da se Šeksovom negdašnjem savjetniku Vanji Goldbergeru oprosti osam mjeseci zatvora.Šeks je to potvrdio i u izjavi za Jutarnji.hr.

'Dao sam ostavku zbog Vanje Goldbergera jer osjećam moralnu odgovornost. Bio je prijatelj mog sina, a prije desetak godina bio je savjetnik za medije u Saboru. Zagovarao sam da ga se pomiluje, a predsjednica je smatrala da to nije u redu s obzirom na moj poseban odnos s njim. Ja to uvažavam i podnio sam ostavku', kazao nam je Vladimir Šeks koji je u Uredu predsjednice radio volonterski.

Goldberger je uhićen 2012. godine zbog zloporabe opojnih droga i posjedovanja oružja.

Šeks je posebnim savjetnikom imenovan krajem travnja prošle godine.