ŠEF SDP-A TVRDI DRUGAČIJE

Predsjednica demantirala Bernardića: Ne tražim smjenu Barišića

08.02.2017 u 20:10

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednice opovrgavaju navode šefa SDP-a Davora Bernardića da se prilikom njihova susreta na Pantovčaku razgovaralo o smjeni ministra obrazovanja Pave Barišića, javlja 24sata

Kao što je poznato, navode iz Ureda predsjednice, predsjednica podržava kurikularnu reformu i od samog početka se zalagala za njeno provođenje. Kolinda Grabar Kitarović, ističu, pozdravlja poteze Vlade koji osiguravaju nastavak provođenja kurikularne reforme.

To je, naglašavaju iz Ureda predsjednice, točan sadržaj razgovora između predsjednika SDP-a i predsjednice, o čemu je javnost bila i službeno obaviještena, javlja 24 sata.

O smjeni ministra Pave Barišića, kažu, nisu razgovarali i predsjednica ne traži njegovu smjenu.

Poruke iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović suprotne su izjavi šefa SDP-a Davora Bernardića.

'Prije svega očekujemo da će pobijediti razum i da će premijer Plenković smijeniti ministra Barišića da više ne bude uteg ovoj Vladi. Jer ako varaš, moraš snositi posljedice.

Prema tome, očekujemo razum. I to je, između ostalog, bila tema razgovora s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Složili smo se da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja', rekao je danas poslijepodne Bernardić.

No malo kasnije, gostujući na RTL-u, u emisiji Danas, šef SDP-a mijenja ploču. Točnije, ograđuje se od vlastite izjave!

Zamoljen da komentira činjenicu da je prvo pred novinarima ostavio dojam da mu je predsjednica dala do znanja da ni njoj ne odgovara ministar Barišić te da je demantirala da je razgovarala s njim o Barišićevoj smjeni, šef SDP-a Davor Bernardić izbjegao je jasno otkriti sadržaj navodnog razgovora o Barišićevoj smjeni:

'Razgovarali smo o potrebi kurikuralne reforme koja je nužna za obrazovanje i bolje društvo, a što se tiče nejasnoće, sasvim sigurno izrazili smo oboje zabrinutost zbog načina provođenja kurikularne reforme i da se ta reforma očito neće moći jednostavno provesti. To sasvim sigurno ima veze sa sadašnjim ministrom koji je najodgovorniji za provođenje te reforme.'

Dodao je kako ne želi prepričavati 'svoj razgovor s predsjednicom' i još jednom izbjegao pojasniti je li ili nije s predsjednicom razgovarao o smjeni ministra Pave Barišića.

Samo nekoliko minuta prije nego što će Bernardić reterirati njegov stranački kolega Peđa Grbin, odgovarajući na N1 televiziji na pitanje 'je li vas predsjednik stranke izvijestio o susretu s predsjednicom?', rekao je: 'On je danas o tome već govorio. Nama je kazao više-manje isto. Razgovarao je s predsjednicom između ostalog o Barišiću i složili su se da on zbog svojih tereta, i svega što je činio, nije osoba koja ima onu snagu za provođenje reformi u tom području te da nije prava osoba za mjesto ministra obrazovanja.'

Osim što je danas dao dvije bitno drugačije verzije svog razgovora s predsjednicom, Bernardić je uspio u nezgodnu situaciju staviti i – u ovom slučaju ni krivog ni dužnog – potpredsjednika SDP-a Peđu Grbina.