IZAZVAO GA PERNAR

Ovo se rijetko viđa: Furio Radin sam sebi dao opomenu

03.04.2019 u 15:22

Bionic
Reading

Potpredsjednik Sabora Furio Radin, koji je u popodnevnim satima predsjedavao sjednicom napravio je neobičan potez i sam sebi dao opomenu. Na taj potez izazvao ga je Ivan Pernar iz Živog zida

Gotovo cijeli dan saborski zastupnici raspravljali su u Zakonu o policiji, no u svojoj pojedinačnoj raspravi Ivan Pernar odmaknuo se od teme samog zakona i vrijeme je iskoristio kako bi govorio o prijavi koju je protiv njega podignula policija jer je novinare usporedio s Hitlerom. Sud je, kaže, tu prijavu odbacio no Pernar sada očekuje ispriku policije. U svom izlaganju prozvao je policiju, ali i ponovno medije.

Iako se u izlaganju držao vremena predviđenog za govor, predsjedavajućem Furiju Radinu nešto je drugo zapelo za oko.

'Vidite da vas nisam prekidao iako uopće niste govorili o zakonu. Ali prisiljen sam, zato što vas nisam prekinuo, dati sam sebi opomenu. Ja sam pogriješio jer vas nisam prekinuo u vašim iznesenim, ajde reći ću tako, stavovima. Vaša rasprava je totalno neprimjerena', poručio je Radin, no prekinuo ga je Pernar.

'Pričajte to kome god hoćete', dobacio je.

'Nisam vam dao opomenu i nisam vas prekinuo. Molim vas, možete sjesti unutra ili vani, ali šutite', poručio mu je Radin povišenim tonom nakon čega je Pernar napustio sabornicu.

  • +13
Furio Radin Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Nije ovo prvi put da je predsjedavajući udijelio opomenu sam sebi. To je prije nešto više od godinu dana napravio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a povod je također bilo izlaganje Ivana Pernara.

Naime, između Jandrokovića i Pernara je tada zaiskrilo usred rasprave o izvještaju Mandatno-imunitetnog povjerenstva, odnosno MIP-ovoj odluci da se Mostovom Nikoli Grmoji zbog privatne tužbe kolege zastupnika Željka Lackovića ne skine imunitet.

Nakon što su Jandrokoviću iz redova HDZ-a spočitnuli da je prekršio poslovnik jer je Pernaru dao riječ iako ovaj nije ispunio prijavnicu za raspravu, predsjednik Sabora posebnuo je za 'samokažnjavanjem'.

'Moram priznati da je kolega Đakić u pravu, dozvolio sam sudjelovanje u raspravi bez prijavnica jer sam mislio da će rasprava ići u nekom normalnijem smjeru. Dajem sam sebi opomenu', rekao je Jandroković.