žestoka svađa U SABORU

Jandroković prijetio Pernaru, zatim sam sebi dao opomenu, a zamalo su radile i šake

16.02.2018 u 14:17

Bionic
Reading

Uoči glasanja o novom sazivu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, zaiskrilo je u sabornici između Ivana Pernara i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića

U sabornici je zaiskrilo tijekom rasprave o izvještaju Mandatno-imunitetnog povjerenstva, odnosno MIP-ovoj odluci da se Mostovom Nikoli Grmoji zbog privatne tužbe kolege zastupnika Željka Lackovića ne skine imunitet.

Iako nije uobičajeno u sabornici se otvorila rasprava, a jedan od onih koji su uzeli riječ bio je i Ivan Pernar iz Živog zida koji je žestoko kritizirao pravosuđe i suce.

Pernar je u jednom trenutku, usred replike Mostovog Mire Bulja, ustao i krenuo glasno ušutkavati HDZ-ove zastupnike, što je izbacilo iz takta predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

'Još jednom napravite ovo i letite van. Kakvo je to ponašanje. Kakvo je to ponašanje, što je vama. Nećete se tako ponašati u Sabornici. Gospodine Pernar, izričem vam opomenu, još jedan takav ispad i zvat ću stražu da vas izbaci', vikao je Jandroković na Pernara.

No za riječ se javio i HDZ-ov Josip Đakić koji je Jandrokoviću spočitnuo kršenja poslovnika i to zato što je zastupnicima dozvolio da izlažu svoje stavove bez da su prethodno ispunili prijavnicu za raspravu.

  • +14
Rasprava o Sporazumu o strateškom partnerstvu EU i njezinih članica i Kanade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Moram priznati da je kolega Đakić u pravu, dozvolio sam sudjelovanje u raspravi bez prijavnica jer sam mislio da će rasprava ići u nekom normalnijem smjeru. Dajem sam sebi opomenu', rekao je Jandroković.

Bulj se umalo potukao s Lackovićem

Nakon što je završila rasprava o izvještaju MIP-a, zastupnici su krenuli na tajno glasanje o novom Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. No u tom trenutku Mostov Miro Bulj, van oka kamera, krenuo je na Željka Lackovića, koji mu je navodno tijekom cijele rasprave spominjao ratni put.

Sukob Bulja i Lackovića Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Bulj se prvo verbalno sukobio s Lackovićem, a onda i sa Milijanom Brkićem koji se našao u blizini. Iako je verbalna razmjena umalo prerasla u fizički sukob, on je srećom spriječen. Bulja su primirili Božo Petrov i Nikola Grmoja te ga odveli van sabornice.

Izvor: Društvene mreže / Autor: IvanPernarTV