šibenska policija

Predao se posljednji napadač iz Uzdolja. Drvenim i metalnim palicama tukli goste koji su gledali Crvenu zvezdu

12.09.2019 u 21:08

Bionic
Reading

Šibenskoj policiji u četvrtak se predao 19-godišnjak osumnjičen za nasilničko ponašanje u ugostiteljskom objektu u Uzdolju koji je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske

On je bio posljednji od napadača u kafiću u Uzdolju 21. kolovoza za kojim je tragala policija.

Kako je policija izvijestila u četvrtak, osumnjičeni 19-godišnjak se kao pripadnik splitske navijačke skupine tog 21. kolovoza s prije prijavljenim napadačima, uputio u Uzdolje znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys s namjerom nasilničkog ponašanja prema tamo zatečenima. Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta.

Jedan od prijavljenih izašao iz vozila i otišao u kafić gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši stanje o gostima, a potom se vratio do ostalih osumnjičenih.

Potom se osumnjičeni 19- godišnjak, s ostalima, oko 22,15 osobnim vozilima dovezao ispred ugostiteljskog objekta u koji su zajedno ušli te maskiranih lica tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

'Ulaskom u ugostiteljski objekt osumnjičeni je s ostalima, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, verbalno vrijeđao oštećenu vlasnicu ugostiteljskog objekta i zatečene goste, uništavajući palicama inventar objekta. Goste u objektu su također napali palicama, njih petero lakše ozlijedili, među kojima i jednog maloljetnika', izvijestili su iz policije nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

  • +9
Privođenje druge skupine napadača iz Uzdolja Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

Osumnjičeni 19-godišnjak je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Zbog incidenta koje su počinili u kafiću u Uzdolju 21. kolovoza, šibenska policija  je krajem kolovoza privela četiri osobe kojima je nakon ispitivanja u DORH-u određen jednomjesečni istražni zatvor. Zatim je početkom rujna privedeno još 10 osoba, od kojih je trojici određen istražni zatvor, a sedmorica su odlukom suca istrage puštena na slobodu. Na tu se odluku žalilo Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku koje traži pritvaranje sedmorice zbog ometanja kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.