ZAVRŠENA TALAČKA KRIZA

Predao se muškarac koji je pucao kod Cvjetnog trga

10.11.2014 u 14:39

  • +13

Pucnjava na Cvjetnom trgu

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Bionic
Reading

Kod Cvjetnog trga u središtu Zagreba jutros je došlo do pucnjave prilikom deložacije tročlane obitelji iz stana. Osoba koja je trebala biti deložirana zapucala je iz kalašnjikova. Policija nam je potvrdila da nema ozlijeđenih, a muškarac se oko podneva predao policiji

Područje na križanju Preradovićeve i Tesline bilo je blokirano te je na terenu bio prisutan velik broj pripadnika interventne i specijalne policije. Iz PU zagrebačke potvrdili su da je do pucnjave došlo prilikom deložacije te da nema ozlijeđenih. Na licu mjesta bio je sudski ovršitelj te policijski službenici koji su mu asistirali. Obližnja Knjižnica Bogdana Ogrizovića evakuirana je, kao i kafići u blizini.

Kako tportal.hr doznaje, do pucnjave je došlo prilikom deložaciji tročlane obitelji, supružnika s 14-godišnjim djetetom, iz stana u Preradovićevoj 2, kod kafića Golf. Navodno je vlasnik stana nasumično ispalio nekoliko hitaca iz kalašnjikova.


Doznajemo kako je riječ o 53-godišnjem T. K., članu Autohtone Hrvatske stranke prava. Od predsjednika te stranke Dražena Kelemineca doznajemo da je branitelj Domovinskog rata te su on i supruga nezaposleni.

Keleminec se nalazio unutar prostora koji je policija ogradila te je tražio da ga puste prijatelju da s njim razgovara o predaji. Policija na to nije pristala. Keleminec tvrdi da T. K. nema bombu, no da ima dozvolu za nošenje pištolja. Kaže nam da su ga prije mjesec i pol već htjeli deložirati iz stana, i to uz asistenciju zaštitarske tvrtke. Policija mu je rekla da ne može bez njih obaviti deložaciju te je danas T. K. trebao biti deložiran uz asistenciju policije. Je li porezni dug na promet nekretnina od gotovo 760 tisuća kuna koliko T. K. duguje, razlog deložacije, za sada nije poznato.

T.K. se nakon pucnjave zabarikadirao u stan. Oko podneva se odlučio predati policiji.

RTL Autor: RTL