TALIJANI ANALIZIRAJU

Prandelli: Nisam Balotellija kaznio zamjenom

11.06.2012 u 10:33

Bionic
Reading

'Balotelli je imao idealnu priliku, ali se dogodilo ono što se nikada ne smije dogoditi pravom napadaču. U toj sekundi-dvije, ispred Casillasa, se našao u dvojbi. Nije znao treba li pucati ili dodati Cassanu. Bila je to velika greška', rekao je izbornik Prandelli

U 56. minuti utakmice Italije i Španjolske (1:1), izbornik Italije Cesare Prandelli je napravio zamjenu u kojoj je Mario Balotelli preselio na klupu.

Bilo je vidljivo da Super Mario nije bio sretan zbog takvog poteza svog nadređenoga, no zamjena koja je ušla na travnja, iskusni i lukavi Antonio Di Natale, zabio je za vodstvo Talijana samo četiri minute kasnije.

Za novinare je tema Balotelli uvijek neiscprna, pa su tako i talijanski mnogo toga o Balotelliju pitali izbornika.

'Balotelli je imao idealnu priliku, ali se dogodilo ono što se nikada ne smije dogoditi pravom napadaču. U toj sekundi-dvije, ispred Casillasa, se našao u dvojbi. Nije znao treba li pucati ili dodati Cassanu. Bila je to velika greška', rekao je izbornik Prandelli, koji je nastavio:

'Ne, nemojte raditi priču oko toga. Nisam ga zamijenio zbog toga, niti je to bila kazna. I prije te njegove pogreške na travnjaku sam odlučio uvesti Di Natalea'.

Na kraju je Prandelli dodao još malo žalosnih riječi:

'Sve je bilo dobro, igrali smo odlično, ali zbilja šteta što nismo uzeli sva tri boda. Bili smo bliže tome, po mom shvaćanju. Vodili smo. No, dobro, imamo podlogu za nastavak igranja kvalitetnog Eura'.