nekretninske igre

Poznato tko je od Vesne Bandić kupio ovu ruševinu za gotovo četiri tisuće eura po kvadratu

03.02.2020 u 13:33

Bionic
Reading

Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prodala je Anti Vlahoviću, predsjedniku Uprave Adris Grupe, 38,49 četvornih metara stana koji se nekad nalazio u kućici u dvorištu zgrade u Preradovićevoj 13, a koja se u međuvremenu srušila, za 150 tisuća eura

To znači da je Vlahović za četvorni metar stana u srušenoj kućici platio 3.897 eura. To je podatak koji dobiven u zemljišnim knjigama gdje je u zbirci položenih ugovora nalazi i onaj koji su Vesna Bandić i Ante Vlahović sklopili 28. rujna 2018, a do kojeg je došao Jutarnji list. Spomenimo pritom kako je Vlahović na parceli pokraj ove izgradio svoju vilu, javlja Jutarnji list.

U ugovoru o kupoprodaji nekretnine između Vlahovića i Vesne Bandić navodi se da je predmet ugovora: 'suvlasnički dio stambene zgrade Preradovićeva 13, a s kojim suvlasničkim dijelom je neodvojivo povezan posebni dio koji predstavlja stan u prizemlju koji se sastoji od jedne sobe i ostalih prostorija u ukupnoj površini od 38.49 četvornih metara, upisan u knjizi položenih ugovora Grada Zagreba, kod Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu, uključujući odgovarajući dio zemljišta i zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, povezan sa stvarnim pravima i posebnim dijelovima nekretnine', navodi se u kupoprodajnom ugovoru.

  • +7
Preradovićeva 13 Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Bandić ovih je dana, nakon što je portal Index otkrio da je poduzetnik Željko Šelendić prodao Vesni Bandić, supruzi zagrebačkoga gradonačelnika stan od 68,52 kvadrata na Trgu Petra Petretića za 854 tisuće kuna, odnosno za samo 1474 eura po metru kvadratnome, Bandić je kazao da su to kupili novcima od prodaje stana u Preradovićevoj.

Bandić je na tu temu rekao kako je spor završen, međutim on je bio obustavljen. Podsjetimo da je Bandić rekao da se radi o stanu u Preradovićevoj ulici, u kojemu se njegova supruga rodila, a oko kojega je vodila spor s investitorom.

'Kada je završen upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kada se to dogodilo, a moja supruga dobila novce, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćerki da kupi stan', kazao je Bandić.