TEŠKI UVJETI

Požarna sezona ove godine zahtjevna za hrvatske vatrogasce

10.07.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice poručili su u nedjelju kako je ove požarna sezona zahtjevna za hrvatske vatrogasce.

Zbog iznimno visokih temperatura i jakog vjetra, velika opasnost od požara je zabilježena u gotovo cijeloj Hrvatskoj, a vatrogasci su posljednjih dana gasili požare kod Knina, na Pašmanu, ali i u Slavoniji gdje požari za vrijeme žetve predstavljaju veliku opasnost, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

"Požar kod Pule potvrdio je koliko je ova požarna sezona zahtjevna za hrvatske vatrogasce. U posljednjih nekoliko dana svjedočili smo velikim požarima koji su izbili na području Istarske županije, ali su zajedničkim angažmanom istarskih vatrogasaca, pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i ostalih službi brzo stavljeni pod kontrolu", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zahvalio je svima koji su u Puli pomagali u gašenju požara.

"Zahvaljujem svim vatrogascima na angažmanu na gašenju svih požara, a pogotovo ovog posljednjeg koji je ugrozio grad Pulu", rekao je te dodao kako je njihovim savjesnim radom spriječena veća materijalna šteta te da nitko od građana, turista i vatrogasaca nije stradao.

"Uz nas su i ovaj puta bile naše posade protupožarnih zrakoplova koje su odradile vrhunski posao. Zahvaljujem i svim pripadnicima MUP-a, Hitne pomoći, komunalnim službama, lokalnoj zajednici i građanima koji su i ovaj put bili uz nas", istaknuo je.

Vatrogaskinjama i vatrogascima poručio je da ih, prema najavama, čeka iznimno težak nastavak protupožarne sezone, ali i izrazio uvjerenje da će zajednički odgovoriti na sve izazove.