dvodnevni angažman

Požarište Ramljane kod Muća natapao i sanirao Airtractor

11.07.2020 u 15:21

Bionic
Reading

Požarište Ramljane kod Muća u subotu je natapao i sanirao Airtractor nakon dvodnevnog angažmana protupožarnih snaga u gašenju požara na tom području, izvijestili su iz Ministarstva obrane

Nakon povratka s natapanja požarišta, pilot Airtractora bojnik Goran Valečić rekao je da su o su neke rubne točke požarišta bile još aktivne te je bio u ulozi osiguranja kako se požar ne bi ponovno širio.

Požar pod nadzorom gasitelja

„Oko dva sata sam natapao i sanirao rubna područja požarišta izbacivši oko 20 tona vode. Požarište je sada pod nadzorom zemaljskih gasitelja koji su ga praktički okružili i nadamo se kako se požar više neće aktivirati“, izvijestio je Valečić.

Zračne snage su na tom požarištu u protekla dva dana djelovale s ukupno po pet protupožarnih aviona, pri čemu su izbacile više od 760 tona vode ostvarivši oko 37 sati naleta.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno, 10. srpnja 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju pet požara (četiri u Splitsko-dalmatinskoj i jedan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji).