vatrena stihija

Požar kod Muća pod nadzorom, ali nije lokaliziran

10.07.2020 u 22:55

Bionic
Reading

Požar na predjelu Ramljana, u blizini Muća koji se ponovno aktivirao u petak popodne zahvativši 40 hektara borove šume, večeras je stavljen pod nadzor ali nije lokaliziran, izvijestili su iz Splitsko-dalmatinskog operativnog vatrogasnog centra

Ondje će cijelu noć dežurati 58 vatrogasac sa 16 vatrogasnih vozila.

"Ovi će vatrogasci biti na požarištu tijekom noći i gasiti vatru koliko to okolnosti budu dopuštale", rekao je dežurni u vatrogasnom centru.

Dodaje da će se ujutro na temelju situacije na požarištu odlučivati o daljnjim aktivnosti na ovom požarištu. Požar u blizini Muća je najprije buknulo u četvrtak poslijepodne zaprijetivši i nekim kućama ali je u četvrtak navečer lokaliziran. No danas se požar ponovno aktivirao.

Požar je popodne gasilo 60 vatrogasaca s 20 vozila, a zapovjednik DVD-a Muć Božo Delić rekao je da gori na teško pristupačnom području pa su se u gašenje vatre iz zraka uključila i dva kanadera i dva air-tractora.

Splitska je policija u petak podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca osumnjičenog da je prilikom spaljivanja građevinskog otpada prouzročio taj veliki požar.