VATROGASCI NA TERENU

Airtractor gasi požar u mjestu Vlačine kod Zemunika

27.08.2019 u 20:21

Bionic
Reading

Kanader i aitractor iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH preusmjerni su u utorak popodne s požarišta Mokro polje kod Knina na gašenje dva nova požarišta, kod Sinja i Zemunika.

Tako je kanader s požarišta Mokro Polje kod Knina preusmjeren na požarište Kamešnica kod Sinja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a airtractor s istog požarišta kod Knina na požarište Vlačine kod Zemunika u Zadarskoj županiji.

Protupožarni avioni preusmjeravat će se na požarišta sukladno stanju na požarištima i procjeni Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

U međuvremenu, vatrogasci iz Sinja i Trilja uz pomoć kanadera uspjeli su večeras lokalizirati požar na Kamešnici kod Sinja koji je buknuo u kasnim poslijepodnevnim satima, doznaje se od sinjskih vatrogasaca.

Opožareno je oko tri hektara niskog raslinja i borove šume na teško pristupačnom terenu, a vatrena stihija nije ugrožavala stambene objekte, rekli su u DVD Sinj. Dojava o požaru zaprimljena je oko 17 sati, a požar je lokaliziran u 19,10 sati.