OREŠKOVIĆ O SUKOBU INTERESA?

'Povjerenstvo prati informacije oko bonusa u Hrvatskim šumama'

31.07.2016 u 14:33

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prati sve informacije vezane uz aferu s bonusima u Hrvatskim šumama, kazala je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković za N1 televiziju

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa za sada nije ništa istraživalo, kazala je Orešković komentirajući u emisiji 'Točka na tjedan' N1 televizije moguće postupanje Povjerenstva u aferi Bonusi, dodavši: 'Ovog trena ne mogu ni potvrditi niti osporiti mogućnost da Povjerenstvo istražuje ima li povreda Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Povjerenstvo prati sve informacije vezane uz to.'

Potvrdila je da se 'puno toga može iščitati u medijima, što bi moglo biti suspektno', ali i podsjetila da 'nikad ne može komentirati slučaj koji nije bio na dnevnom redu jer bi dovelo do prejudiciranja odluke Povjerenstva kao konkretnog tijela'.

Što se pak tiče slučaja Madison, upitana kako tu stoje stvari po pitanju rada Povjerenstva, Orešković je kazala da se 'dosad nije pomaklo od onog što je prošli put bilo rečeno'. 'Povjerenstvo će razmotriti što bi tu moglo biti sporno. Politički odnosi između stranke i subjekta nisu nešto što ispituje Povjerenstvo jer nisu definirani zakonom'.

Poručila je i da članovi Povjerenstva 'izjave i komentare u medijima ne osjećaju kao pritisak', podsjetimo, često ih se proziva i da su gladni medijske pažnje: 'Povjerenstvo je dužno djelovati u okviru svojih ovlasti, ne samo čekati da stigne prijava, nego pokrenuti i inicijativu Ako nađemo nešto što bi moglo biti u sukobu interesa. Ako jest, onda treba reći i ukazati na to, a ako nije, onda treba reći zašto nije', podsjetila je Orešković.