nova pojačanja

Poveljom o zajedništvu ojačana platforma Hrvatskih suverenista

07.03.2019 u 12:52

Bionic
Reading

Platforma Hrvatskih suverenista u četvrtak je ojačana potpisima bivšeg HSP-ovca Pere Kovačevića, liječnice Ivane Pavić i pravnice Kristine Gogić na Povelji o zajedništvu za predstojeće europarlamentarne izbore, a najavljena su uskoro i nova pojačanja iz redova "bitnih političkih opcija"

Na platformi Hrvatskih suverenista za sada izlazi Hrast i Hrvatska konzervativna stranka, uz podršku Građanske inicijative Istina o Istanbulskoj i Hrvatskog bedema poznatog po angažmanu oko pitanja migranata.

"Pero Kovačević je bio suverenistički glas u 5. saborskom sazivu, a njegovo zlatno doba tek počinje. Ivana Pavić je liječnica koja se istaknula na polju medicine te europskih projekata ali i u sportu. Kristina Gogić je međunarodna stručnjakinja za ljudska prava koja se istaknula po pitanju lustracije”, rekao je HRAST-ov Hrvoje Zekanović.

Pojašnjavajući zašto baš 'suverenisti', Pavić je rekla kako Hrvatskoj treba zajedništvo jer jedino tako se, kaže, može krenuti naprijed.

"Hrvatskim suverenistima sam se priključila jer imaju jasnu viziju ostvarenja prosperiteta Hrvatske i zaštite interesa hrvatskog naroda. Sigurna sam da možemo donijeti promjenu”, rekla je Gogić.

"Nema alternative zajedništvu i neujedinjenju, jer to traži opći interes, hrvatski građani i narod. Pozivam sve da zatome svoju egomaniju, narcisoidnost i samoljublje i da shvate da njihov osobni i partikularni stranački interes ne može biti iznad općeg interesa. Ovo je put da se zajedno djeluje za Hrvatsku po mjeri svih građana”, rekao je Pero Kovačević.

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček poručio je da, koliko se god pojedinci trudili, čak i oni sa desnog spektra, onemogućiti ujedinjenje suverenističkih snaga, neće u tome uspjeti jer ono, uvjeren je, nema alternativu.

"Ovo je samo jedna gruda koja će se do europarlamentarnih izbora pretvoriti u lavinu", rekao je Pavliček najavivši kako će im se ovih dana pridružiti još neke "bitne političke opcije".