KRUNOSLAV BOROVEC

'Potraga za Antonijom neće stati dok se ne iscrpe sve mogućnosti'

Potraga za Antonijom Bilić

Potraga za Antonijom Bilić

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Današnja potraga za nestalom maloljetnom Antonijom Bilić prekinuta je u 16.45 sati bez rezultata, priopćio je ured načelnika šibensko-kninske Policijske uprave. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec kaže da do sada nisu našli niti jedan predmet koji bi policiju mogao dovesti do Antonije

O nastavku potrage, kako se dodaje, bit će ujutro dana obavijest.

Potraga je danas obuhvatila područje Brljana, područje Roškog slapa i Visovačkog jezera. Bespilotne letjelice snimale su područje iznad kanjona rijeke Krke, od brane na Brljanu do ušća rijeke Krke. U potrazi je sudjelovalo oko 130 osoba, većinom policijskih službenika.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. lipnja kad se ukrcala u kamion na mostu preko Čikole i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona Dragan Paravinja (42) uhićen je 26. lipnja kod sela Donjih Srđevića na području Republike Srpske, gdje se skrivao od 23. lipnja. Tijekom ispitivanja koje je provela policija Republike Srpske Paravinja je rekao da je Antoniju Bilić zadavio i bacio u rijeku Krku. Na temelju tog priznanja pokrenuta je široka potraga na tom području koja ni trećeg dana nije dala rezultata.

'Dragan Paravinja je do sada, u za njega najtežim momentima, lagao i svoje izjave štimao kako mu odgovara, pa se ne isključuje da i sada, kada opisuje što se događalo u kamionu, kalkulira. Ne bih mu, dakle, vjerovao, ali bih njegov iskaz primio k znanju', rekao je za Slobodnu Dalmacijusplitski psihijatar i sudski vještak dr. Mijo Milas.

Dr. Milas je još prije Pravinjinog uhićenja rekao da je osoba koja je kriva za nestanak Antonije 'psihopat bez emocija kod kojeg ne postoji osjećaj krivnje i kod kojeg nikakve kazne nemaju efekta', a točno je pretpostavio i da već ima slična kaznena djela u dosjeu.

Dr. Milas komentira da su izjave obitelji Bilić o tome da je njihova Antonija živa najnormalnija reakcija u ovakvoj situaciji:

'Djevojčina majka ima pravo misliti i vjerovati da joj je kćerka živa. A ako je Paravinja bilo gdje izjavio da želi izručenje Hrvatskoj, kao što sam čuo, onda bi to moglo i potvrditi majčine tvrdnje. U Srbiji ga, naime, čeka kazna od 4,5 godina zatvora za silovanja, a ovdje bi ga, ako je djevojku ubio, čekalo 40 godina, pa ako želi u Hrvatsku, onda postoji mogućnost i da je nije ubio', rekao je Milas.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec za HTV jerekao da do danas policija u potrazi nije pronašla niti jedan predmet koji bi mogao potvrditi da je tijelo Antonija Bilić bačeno u rijeku Krku. Kaže da se Paravinjin iskaz podudara s policijskim informacijama: 'Iskaz kojeg je on dao uspoređen je s tahografom, s informacijama koje smo od ranije imali i snimkama koje su zabilježile nadzorne kamere. Mogu reći da u tom smislu ima dosta potvrda da je iskaz istinit, ali pokrenuli smo inicijativu da ponovno razgovaramo s njime. To bi se moglo dogoditi vrlo brzo.'

Borovec kaže da u ispitivanju Paravinje nije bio korišten poligraf te da se za sada neće niti koristiti. Obećao je da potraga neće stati dok se ne iscrpi i posljednja mogućnost: 'Hoće li to trajati danima, mjesecima ili tjednima, to je sada teško reći.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi