TRAG S TAHOGRAFA

Potraga se širi i na Liku; Paravinja stajao i kod Gračaca

30.06.2011 u 09:15

Bionic
Reading

Potraga za nestalom maloljetnom Antonijom Bilić iz Drniša i dalje se intenzivno nastavlja, a danas će se pretraživati područje riječnoga korita rijeke Krke od hidrocentrale Miljacka prema manastiru 'Krka' i nadalje prema Roškome slapu, priopćila je jutros Policijska uprava šibensko-kninska

Potraga će se tijekom dana proširiti i na akumulacijsko jezero pokraj mjesta Štikada kod Gračaca. Ronioci i pripadnici slovenske vojske i specijalaca uređajem sonar pretraživat će to akumulacijsko jezero nakon što je tahografa iz kamiona kojeg je vozio Dragan Paravinja pokazao da je on, osim kod mosta preko Krke, duže zastajao i na tom području, piše Jutarnji list.

U potrazi sudjeluje, kao i jučer, oko 160 osoba, od kojih veliki broj policajaca, među kojima više od 30 ronioca. U pretrazi će, kao i svakoga dana sudjelovati i više od 15 pripadnika Gorske službe spašavanja sa psima.

Svi do sada pribavljeni podatci, kao i snimke bespilotnih letjelica, se detaljno pregledavaju i analiziraju, navode iz PU šibensko-kninske.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. lipnja kada se ukrcala u kamion na mostu preko Čikole, i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona Dragan Paravinja (42) uhićen je u nedjelju, 26. lipnja, kod sela Donji Srđevići na području Republike Srpske, gdje se skrivao od 23. lipnja.

Tijekom ispitivanja koje je provela policija Republike Srpske, Paravinja je rekao da je Antoniju Bilić zadavio i bacio u rijeku Krku. Temeljem tog priznanja pokrenuta je široka potraga od Oklaja prema Kistanjama, kao i rijeka Krka. Osumnjičeni Paravinja se nalazi u pritvoru u Istočnom Sarajevu.