parafiranje u osijeku

Potpisan ugovor o izradi dokumentacije za aglomeraciju vrijednu 800 milijuna kuna

26.10.2020 u 14:15

Bionic
Reading

Direktor osječkog Vodovoda Ivan Jukić i direktor tvrtke Hidroing Vjekoslav Abičić u ponedjeljak su u Osijeku potpisali Ugovor o izradi studijske, projektne i druge tehničke dokumentacije i dokumentacije o nabavi na području aglomeracija Vladislavci-Vuka, Ernestinovo i Erdut

Taj ugovor vrijedan je 17 milijuna, a rok za njegovo izvršenje je 36 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta aglomeracije za spomenuta naselja, koji će uslijediti nakon izrade dokumentacije, je 800 milijuna kuna, rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

„U sklopu projekta u planu je izgradnja kanalizacijskih mreža u duljini od 140 kilometara, izgradnja stotinjak crpnih stanica i izgradnja oko 70 kilometara vodoopskrbnih sustava. Projekt sufinancira Europska unija s 500 milijuna kuna, ostalo financiraju Vlada Republike Hrvatske preko Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskih voda i manji dio osječki Vodovod i jedinice lokalne samouprave“, rekao je Đuroković, naglasivši kako će se time dovesti zdravstveno ispravna voda u veliki broj domaćinstava i time podići kvaliteta življenja na tom području.

Direktor osječkog Vodovoda Ivan Jukić očekuje da će radovi na aglomeraciji biti realizirani u investicijskom razdoblju od 2023. do 2027. godine, a Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije, ocijenila je kako će projekt doprinijeti daljnjem razvoju gospodarstva i očuvanju okoliša u tim dijelovima županije te da je riječ o iznimno važnoj investiciji.