POSAO ZA RADNIKE SALONITA

Potpisan sporazum o sanaciji Mravinačke kave

05.10.2009 u 17:39

Bionic
Reading

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i tvrtka Odlagalište sirovina d.o.o. sklopili su danas Sporazum o nastavku pripremnih radova za sanaciju Mravinačke kave i odlaganju mikroarmiranih azbestno-cementnih cijevi iz tvornice Salonit d.d. u stečaju u Mravinačku kavu na plohi koja će se urediti pripremnim radovima

Vladin ured za odnose s javnošću priopćio je danas da je ugovor sklopljen na temelju vladina zaključka od 2. listopada 2009., kojim je obvezano ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva da preko fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigura novac i provede sanaciju i odlaganje azbestnog otpada.

Na pripremnim poslovima radit će 97 bivših radnika Salonita d.d. u stečaju koji su zdravstveno sposobni i osposobljeni za rad na siguran način, s kojima će tvrtka Odlagalište sirovina zaključiti ugovor o radu na određeno vrijeme, od 1. listopada do 31. prosinca 2009., do kada će se obaviti svi pripremni radovi za saniranje Mravinačke kave.
Nakon pribavljanja građevne dozvole fond će raspisati natječaj za odabir izvođača radova na saniranju Mravinačke kave te će i te poslove obavljati zdravstveno sposobni i radno osposobljeni bivši radnici Salonita u stečaju koji to žele, stoji na kraju priopćenja.