JAKOVČIĆ U SPLITU:

'Poštujemo HDZ i SDP, ostali ne vrijede glasa'

07.04.2013 u 13:33

Bionic
Reading

'Mi smo jedina nezavisna lista na ovim izborima, a imamo podršku šest regionalnih stranaka i mnoštva nevladinih udruga', ustvrdio je istarski župan Ivan Jakovčić na splitskom druženju uoči izbora za Europski parlament idućeg tjedna. Jakovčić i ugledna liječnica iz Padove Nela Sršen nadaju se da će se uspjeti izboriti za mandate pored 'dva Golijata, listi oko SDP-a i HDZ-a'

'To su koalicije koje poštujemo i cijenimo i koje će sigurno polučiti dobre rezultate, a među njima ima dosta odgovornih i ozbiljnih ljudi. S druge strane, među ostalim listama postoji jako puno kandidata koji ne zaslužuju ni kandidirati se za takve funkcije', kazao je Jakovčić, uz napomenu da u Europskom parlamentu Hrvatsku trebaju predstavljati i druge opcije, osim onih okupljenih u pučanima i socijalistima.

'Od velikih tema se ne živi, makar o svima imamo svoj stav. Mi obećavamo građanima da ćemo zaista zastupati njihove interese, a pogotovo kroz konkretne teme poput poljoprivrede, ribarstva, turizma i zdravstva. U svojih dvadesetak godina bavljenja politikom dokazao sam na tim područjima jer smo samo u Istri realizirali preko 200 projekata i privukli preko 100 milijuna eura europskog novca, a s radom doktorice Sršen je, vjerujem, dobro upoznata cijela Hrvatska', kazao je Jakovčić.

Na zamolbu tportala prokomentirao je SDP-ovo iznenadno okretanje lijevim temama jer su dan ranije upravo u Splitu uglas progovorili o 'krupnom kapitalu koji je uzrokovao krizu i bogatima koji žele biti još bogatiji'.

'Optužba da je uzročnik krize krupni kapital jednostavno je deplasirana, jer svi znamo da je kriza generirana u SAD-u prije pet-šest godina i da se potom prelila u Europu', kazao je Jakovčić.

'Uostalom, u Europi postoje i drugačiji primjeri od Grčke ili Španjolske: vjerujem da naša zemlja može biti sličnija današnjoj Austriji, Finskoj ili Danskoj', dodao je.

Nela Sršen obećala je u Europskom parlamentu lobirati za svoju domovinu, a pozvala je hrvatsku vlast da popravi status 'vrlo profesionalnih i vrijednih hrvatskih liječnika' jer, smatra, nije pošteno da ona u Padovi ima četiri puta veću plaću od kolega u Hrvatskoj, koji često unatoč teškim uvjetima rade više od nje.