NAPAD SPLITSKOG HDZ-A

'Postoji li uopće Dalmacija na Milanovićevoj mapi?'

25.07.2014 u 17:12

Bionic
Reading

Splitski HDZ smatra da gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova ekipa nisu dorasli voditi grad baš kao što državu nije dorastao voditi njegov stranački kolega Zoran Milanović, a s današnje konferencije za novinare pozvali su gradonačelnika da učini pritisak na Vladu i Hrvatski košarkaški savez (HKS) da istaknu kandidaturu Splita za domaćinstvo na Europskome košarkaškom prvenstvu 2015. godine

'Nakon prve godine mandata gradonačelnika Ive Baldasara, već je svima postalo jasno da on i njegova ekipa nisu dorasli voditi drugi grad po veličini u Hrvatskoj, kao što i ptice na grani znaju da njegov šef i stranački kolega Zoran Milanović i partija nisu dorasli voditi Hrvatsku', rekao je na konferenciji za novinare predsjednik splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Petar Škorić

Ustvrdio je kako se u Splitu ne uspijeva pokrenuti nijedan projekt iako je SDP na vlasti u tom gradu i u državi.

'Slušali smo o SDP-ovim razvojnim projektima, a zasad nema niti jednog, ne u fazi realizacije, već niti pripreme. Unatoč činjenicama što je pola ministara iz Splita, što je ista partija na vlasti u gradu i u državi, ne uspijeva se pokrenuti niti jedan projekt. Svjedoci smo srozavanja ugleda Splita i njegovoga gospodarskog stanja', istaknuo je Škorić, koji smatra da Vlada diskriminira Split i da se to, među ostalim, vidi i u sportu, slučaju Spaladium arene, imenovanju novih direktora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u svijetu.

'Diskriminaciji Splita od SDP-ove Vlade', rekao je Škorić, 'svjedoči se od sporta, kada se prodavala magla o propaloj kandidaturi za EURO 2020., zatim diskriminirajućeg odnosa HTV-a prema gradskim nogometnim i košarkaškim klubovima, pa sve do 'mazanja očiju' oko Spaladium arene, koju Vlada ne želi niti potvrditi objektom od posebnog javnog interesa ili darovati zemljište na kojem je sagrađena'.

'Najnoviji primjer diskriminacije je imenovanje novih direktora HTZ-a u svijetu. Lorencin i Istra su zavladali hrvatskim turizmom. Od desetak novoizabranih direktora turističkih zajednica u svijetu, nijedan nije iz Dalmacije. Gdje je u svemu tome Dalmacija i postoji li uopće Dalmacija na zemljopisnoj karti Zorana Milanovića i njegove Vlade?', upitao je Škorić, dodajući kako vlast u svemu pokazuje bezidejnost, nepostojanje plana, vizije, osim u zapošljavanju stranačkih drugova, njihove djece i koalicijskih partnera.

Gradski vijećnik HDZ-a Duje Sučić rekao je da i Split zaslužuje Europsko prvenstvo u košarci 2015. godine. Istaknuo je kako su neugodno iznenađeni prijedlogom Hrvatskoga košarkaškog saveza (HKS) da se za navedene kandidature predloži Zadar i Zagreb.

'Još smo više iznenađeni odlukom Vlade o davanju suglasnosti i preuzimanju financijskih obveza za kandidaturu u ta dva grada. A što reći na to da gradonačelnik Baldasar na sve to ne reagira, niti pokušava što napraviti. Kontinuitet nepravde što se događa u nogometu tako se nastavlja u košarci pa se svi zajedno moramo boriti protiv toga', zaključio je Sučić.