U ZAGREBU

Poslovni prostori od milijun kuna na Autobusnom kolodvoru

05.09.2011 u 12:27

Bionic
Reading

Autobusni kolodvor Zagreb, tvrtka koja posluje u sklopu Zagrebačkog holdinga, objavila je natječaj za zakup osam poslovnih prostora na razdoblje od pet godina. Za prostore veličine 6,50 m2 do 78,71 m2 u AKZ, ako bi se svi iznajmili, planiraju zaraditi malo više od milijun kuna

'Neki su prostori prvi put u ponudi, a neki se nalaze na ponovljenom natječaju. Za ove koji se nalaze na ponovljenom natječaju tek smo jednom spustili cijenu najma i to za sto kuna. Otkad je stigla recesija, interes za prostore opao je. Ne vjerujem ni da ćemo sada uspjeti sve iznajmiti', kazao je voditelj podružnice AKZ Ante Cicvarić

Iako je još krajem prošle godine utvrđeno da Tomislav Gojević, brat šefice interne revizije AKZ-a Marice Gojević ima dva poslovna prostora od kojih za jedan veličine 130 m2 ne plaća najamninu, a za drugi od 11 m2 plaća povlaštenu najamninu, situacija se s njim nije raščistila, ali kako najavljuje Cicvarić, taj problem do kraja godine bit će riješen.

Gojević je, podsjetimo, ugovor s bivšim voditeljem AKZ-a Franjom Žuljem sklopio u svibnju 2009. godine, ali on najam nije plaćao jer restoran nikad nije otvorio. U AKZ-u procjenjuju da su oštećeni za oko milijun kuna.

'Nažalost, procedure traju predugo, ali kraja godine uslijedit će otkaz s ovrhom Gojeviću', tvrdi Cicvarić.

A do završetka 2011. na kolodvoru bi konačno trebala zaživjeti i internetska prodaja karata, ali bi trebale konačno proraditi i pokretne stepenice koje nisu u funkciji nekoliko mjeseci.

'Postigli smo dogovor s bankama i definitivno ćemo uvesti internetsku prodaju karata. Što se stepenica tiče trebale su biti u funkciji do kraja rujna, ali smo morali poništiti natječaj i novi je u tijeku. Vjerujem da će sve biti u funkciji do kraja godine', zaključio je Cicvarić.