LETEĆE CIPELE

Poslovne ponude za novinara koji je napao Busha

16.12.2008 u 15:55

Bionic
Reading

Libanonska televizija, poznata po protuameričkim stajalištima, ponudila je posao iračkome novinaru koji je cipelama gađao američkog predsjednika u Bagdadu, potvrdila je u utorak zaposlenica te kuće

BEJRUT- New TV (NTV) 'javno je ponudila posao novinaru', koji je uhićen nakon incidenta, potvrdila je djelatnica Fadia Bazzi u utorak nakon što je televizija svoju ponudu iznijela u ponedjeljak navečer u sklopu dnevnika.

 

Novinar će biti plaćen 'od trenutka kada je bacio svoju prvu cipelu', rekla je Bazzi.

Televizija, čiji je vlasnik bogati libanonski poslovni čovjek Tahsin Khayyat, spremna je 'platiti jamčevinu za oslobađanje novinara iz zatvora kao i troškove njegova branitelja'.

 

Mountazer al-Zaidi, novinar televizijske kuće al-Bagdadia, uz uvredljive je povike u nedjelju gađao objema svojim cipelama američkog predsjednika Georgea W. Busha na konferenciji za medije u Bagdadu, ali ga je promašio jer se Bush izmaknuo.

 

Al Zaidija su uhitile iračke službe sigurnosti i prema riječima njegova brata u zatvoru teško pretukle. U Iraku Al Zaidija slave kao heroja i prosvjedima traže njegovo oslobađanje.