U ZRAČNIM LUKAMA

Portugal će od putnika iz Kine tražiti negativan test na koronavirus

07.01.2023 u 08:04

Bionic
Reading

Portugal će od putnika u zračnim lukama koji stignu iz Kine zahtijevati negativan test na covid-19, ne stariji od dva dana u odnosu na datum putovanja, rekao je u petak ministar zdravstva, čime slijedi odluke pojedinih drugih država o uvođenju sličnih ograničenja

Spomenute mjere stupaju na snagu u nedjelju u ponoć, a 'zrakoplovni prijevoznici odgovorni su za pridržavanje tih mjera prilikom ukrcavanja putnika', stoji u izjavi ministra.

Osim toga, razmatra se mogućnost da nekoliko putnika na letovima iz Kine u subotu bude podvrgnuto posebnom testu 'kojim se nastoje otkriti nove varijante virusa, kako bi se adekvatno procijenila epidemiološka situacija', dodaje se u izjavi.

  • +15
Testiranje kineskih putnika u zračnoj luci u Milanu Izvor: Profimedia / Autor: Marfisi/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vlade diljem svijeta već su uvele ili razmišljaju o uvođenju sličnih pravila što se tiče putnika koji dolaze iz Kine, gdje je zabilježen značajan porast broja zaraženih covidom-19 nakon ublažavanja strogih epidemioloških pravila u toj zemlji. Kina je do sada odbacila kritike na račun službene statistike koju objavljuje o slučajevima korona virusa.