JAKOVČIĆ OHRABREN

Poreč ulaže preko milijardu kuna u poduzetničke projekte

10.02.2011 u 15:55

Bionic
Reading

Izaslanstvo Istarske županije, predvođeno županom Ivanom Jakovčićem, sastalo se danas u porečkoj gradskoj palači s gradskim čelnicima i gospodarstvenicima. Župan je do sada obišao sve istarske gradove, osim Pule i Novigrada, te veli da je nakon obavljenih razgovora s gospodarstvenicima ohrabren

Samo porečki projekti, koji su u tijeku realizacije ili su, kaže gradonačelnik Edi Štifanić, u visokom stupnju gotovosti iznose 1,367 milijuna kuna, a značit će i 600 do 700 novih radnih mjesta.


'Evidentno je da istarski gradovi i općine imaju resurse koje je potrebno staviti u funkciju, što vodi oporavku gospodarstva', kazao je na konferenciji za novinare župan Jakovčić.

U fokusu su poslovna zona u Vodnjanu s preko 300 ha te projekt Brijuni, a velika ulaganja najavile su i Hrvatske vode, no kako veli Jakovčić, svesrdnu pomoć očekuje i od Vlade, u smislu bespovratne dodjele zemljišta za infrastrukturu novih poslovnih zona.

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić pohvalio se novinarima da je Poreč jedini grad u Hrvatskoj koji se je s pripremljenim projektima za tri pročiščivača otpadnih voda kandidirao za bespovratna sredstva iz EU fondova. Riječ je o trogodišnjoj investiciji vrijednoj 61 milijun eura, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava, dok bi se preostalih 15 posto troškova raspodijelilo između gradova, Županije i Hrvatskih voda.

Riječ je o pročiščivačima za područje Poreča, Vrsara te Tara - Vabrige koji će znatno pridonijeti zaštiti priobalja i daljnjem turističkom razvoju.