I SKOPJE POD VODOM

Poplave u Rumunjskoj i Bugarskoj odnijele pet života

31.07.2014 u 21:39

Bionic
Reading

Rumunjsku i Bugarsku pogodile su velike poplave koje su od utorka odnijele pet života, dva u rumunjskom području Valcea i tri u susjednoj Bugarskoj, javljaju u četvrtak agencije. Nakon Hrvatske, Crne Gore i Srbije nevrijeme je pogodilo Makedoniju, a olujni udari u regiji mogući su i u petak, javlja Al Jazeera Balkans

Jak pljusak, koji je u poslijepodnevnim satima zahvatio Skopje, pretvorio je ulice makedonske prijestolnice u jezero i stvorio prometni kaos, javlja AJB

U nevremenu nema ozlijeđenih, ali je nastala materijalna šteta, javili su lokalni mediji, kako prenosi Srna.

Šteta još nije poznata, ali je izvjesno da se velik broj stanovnika suočava s poplavljenim stanovima, podrumima ili lokalima. Na ulicama ima i drveća, ali i krovova sa zgrada.

Rumunjska pravoslavna crkva pozvala je na prikupljanje pomoći za poplavljena područja, ali je i pozvala svećenike na usrdne molitve kako bi kiše prestale.

Vlada, koja se sastala na izvanrednom zasjedanju, trebala bi objaviti koje mjere će poduzeti kako bi se ublažilo stanje katastrofe.

U Bugarskoj se očekuju daljnje padaline.

Oblak nad regijom

Američka svemirska agencija (NASA) objavila je satelitsku snimku neba nad Europom na kojoj se vidi kako se iznad Srbije i zemalja regije formirao golem oblak koji donosi obilne padaline i vremenske nepogode.