RAT TAKSISTA U DUBROVNIKU

Ponovno se potukli zbog putnika

16.08.2010 u 14:10

Bionic
Reading

Najnoviji sukob dubrovačkih taksista dogodio se sinoć ispred Zračne luke Dubrovnik u Konavlima. Zbog nesuglasica oko pružanja taksi usluga, međusobno su se prvo verbalno, a potom i fizički sukobila tri vozača taksija s jedne i jedan vozač taksija s druge strane, svi iz Konavala

U fizičkom obračunu 47-godišnji taksi vozač zadobio je lakše tjelesne ozljede konstatirane u ambulanti u Čilipima. Sva četvorica konavoskih taksi vozača, u dobi od 32 do 66 godina, uhićeni su i dovedeni u prostorije policije te će tijekom dana uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira bit dovedeni u Prekršajni sud u Dubrovniku.

Dubrovački taksisti cijelog su proteklog vikenda bili tankih živaca. Sukobu u zračnoj luci prethodio je subotnji obračun taksista koji se dogodio u ulici Frana Supila u Dubrovniku. Razlog su također bile nesuglasice oko pružanja taksi usluga. Tada su se međusobno fizički sukobila dva vozača taksija, u dobi od 37 i 44 godine, pri čemu je stariji zadobio lakše tjelesne ozljede. Nakon 15-ak minuta, također u Ulici Frana Supila, nova predstava - 30-godišnji vozač taksija narušavao je javni red i mir na naročito drzak način kada je fizički napao 47-godišnjeg kolegu vozača. Trojica vozača taksija, u dobi od 30, 37 i 44 godine, svi iz Dubrovnika, uhićena su te su jučer zbog narušavanja javnog reda i mira uz optužni prijedlog dovedena na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Podsjetimo, sezona incidenata među dubrovačkim taksistima počela je još u svibnju ove godine kada se jedan dubrovački taksist, bijesan zbog preotimanja putnice, dao u filmsku potjeru za svojim kolegom. Nakon što ga je sustigao svojim Audijem, namjerno je prešao na suprotnu stranu kolnika i zabio se u kolegin Mercedes. U tom je sudaru ozlijeđena putnica koja je glavom udarila u vjetrobran te zadobila lakše tjelesne ozljede.