PRITISAK NA JAVNU TELEVIZIJU

Ponovno promijenjen termin filma Ministarstvo ljubavi, branitelji pred HRT-om tražili da se ne emitira

11.01.2018 u 18:09

Bionic
Reading

Filmu Ministarstvo ljubavi koji se trebao prikazati večeras na Drugom programu u 21 sat, ponovno je promijenjen termin za 23 i 20 sati. Predstavnici udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata došli su ispred zgrade HRT-a i zatražili da se na Hrvatskoj radioteleviziji ne emitira spomenuti film

Film je prvobitno trebao biti prikazan na 2. programu HRT-a 4. siječnja 2018., ali je emitiranje filma scenarista i redatelja Pave Marinkovića, odgođeno zbog negodovanja Udruge udovica Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba. Tada je s HRT-a poručeno da je novi termin prikazivanja 11. siječnja.

Ministarstvo ljubavi je hrvatsko-češka fikcijska komedija koja tematizira situaciju u kojoj je država odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa.

Protiv ovakvog tretmana filma oštro su reagirali i hrvatski filmaši.

Predstavnici braniteljskih udruga koji su došli pred HRT pozivaju na odgovornost svih koji su producirali, financirali i dopustili emitiranje spomenutog filma, javlja HRT.

  • +17
Prosvjed Udovica iz Domovinskog rata pred HRT-om protiv prokazivanja filma Ministarstvo ljubavi Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Ovaj film ne vrijeđa samo udovice, nego blati Domovinski rat i uz sve ostalo ugled i čast RH. U svakom slučaju na ovome neće ostat', izjavila je Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara.

Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge udovica branitelja Domovinskog rata rekla je kako je mišljenje struke da se ponovo viktimizira žrtva, da nam se ponovo rade traume. 

Ministarstvo ljubavi Izvor: Promo fotografije / Autor: Krsto Jaram