AKCIJA CRVENOG KRIŽA

Pomozimo Japanu!

15.03.2011 u 13:57

Bionic
Reading

Pomoć potresom i cunamijem pogođenom Japanu stiže iz cijelog svijeta. U akciju se uključio i hrvatski Crveni križ koji apelira na građane da daju svoj doprinos uplatom na žiroračun, pozivom ili pak internetskom uplatom sredstava

Nakon potresa te razornog cunamija koji je Japan pogodio 11. ožujka, razmjeri katastrofe i dalje su teško mjerljivi. Mrtvi se broje u tisućama, nestalih je više od deset tisuća, nekoliko je stotina tisuća ljudi ostalo bez svojih domova ili sklonjeno zbog radijacije.

Japanski Crveni križ na pogođeno je područje poslao timove čiji je zadatak pružati neophodnu pomoć pogođenom stanovništvu i napraviti procjenu potreba. Japanski Crveni križ, kao jedno od najjačih nacionalnih društava Crvenog križa u svijetu, posebno je dobro pripremljen za djelovanje u katastrofama i razmatra traženje međunarodne pomoći', stoji u priopćenju hrvatskog Crvenog križa.

Pomoći možete na sljedeći način: uplatom na žiroračun Hrvatskog Crvenog križa broj 2340009-1511555516, pozivom na donatorski broj 060 90 11 (6,15 kn s PDV-om) ili online donacijom na www.hck.hr.