DRŽAVNI VRH NA MIROGOJU

Položeni vijenci povodom Dana Oružanih snaga

28.05.2009 u 12:20

Bionic
Reading

U povodu Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske danas su predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sa zastupnicima i predsjednik Vlade Ivo Sanader s ministrima položili vijence i zapalili svijeće kod Spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli i kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić položio je vijenac i na Grob Narodnih heroja na Mirogoju, a izaslanstvo Predsjednika Republike u njegovo je ime položilo vijenac i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sa saborskim zastupnicima Krunoslavom Markovinovićem, Milankom Opačić i Borisom Klemenićem te predsjednik Vlade Ivo Sanader s potpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadrankom Kosor i ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom položili su vijence i zapalili svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora i Vlade položilo je vijence i zapalilo svijeće i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.
Kod Spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije, Vojno-diplomatskog zbora te Grada Zagreba.