CRNE PROGNOZE

Poljaci u strahu od huligana angažirali 10.000 policajaca

15.05.2012 u 14:58

Bionic
Reading

U Varšavi se očekuje najveća fan zona u Poljskoj predviđena za okupljanje više od 100.000 navijača i iz policije su priznali da će ona predstavljati 'veliki izazov'

Suorganizatori Europskog nogometnog prvenstva, Poljaci, namjeravaju angažirati 10.000 pripadnika javnih snaga reda i mira kako bi utakmice u njihovoj zemlji prošle bez incidenata. Vijest je objavio čelni čovjek poljske policije u Varšavi Marek Dzialoszynski.

Ministar unutarnjih poslova Jacek Cichocki objavio je kako su sigurnosne mjere, kao i granične kontrole i carine spremne za događaj koji će se održati u Ukrajini i Poljskoj između 8. lipnja i 1. srpnja.

U Varšavi se očekuje najveća fan zona u Poljskoj predviđena za okupljanje više od 100.000 navijača i iz policije su priznali da će ona predstavljati 'veliki izazov'.

Priličan problem mogao bi biti sraz ruskih i poljskih huligana, koji se tradicionalno ne vole i vrlo često organiziraju masovne tučnjave. Usput rečeno, Poljska i Rusija igraju u istoj skupini, a njihov ogled na rasporedu je 12. lipnja.

Ako je vjerovati najavama po raznim navijačkim forumima, velik broj europskih huligana stići će u Varšavu upravo na dan utakmice Poljske i Rusije, što će definitivno stvoriti dodatne probleme snagama reda.