tragedija u kopilici

Policijski rezime: Svađa dvojice špeditera u Splitu rezultirala pokušajem ubojstva i samoubojstvom

13.09.2022 u 12:59

Bionic
Reading

Splitska policija istragom je utvrdila da kod smrti 34-godišnjaka u ponedjeljak popodne u splitskoj Kopilici nisu pronađeni elementi kaznenog djela, nožem teško ozlijeđeni 49-godišnjak s kojim se sukobio nalazi se u bolnici, istraga se nastavlja, a motiv njihova sukoba još nije poznat

Izvijestili su to u utorak iz splitsko-dalmatinske policije i naveli kako su istragom utvrdili da je u zgradi u naselju Kopilica teško ozlijeđen 49-godišnji muškarac, a sumnjaju da mu je 34-godišnjak nožem nanio tešku ozljedu vrata, nakon čega je izvršio samoubojstvo bacanjem sa zgrade.

"U bolnici je na daljnjem liječenju zadržan 49-godišnjak. U odnosu na smrt 34-godišnjaka nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, a tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu gdje će se obaviti obdukcija", izjavio je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Dodao je da su policajci na mjestu događaja obavili očevid i prikupili materijalne dokaze te će Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu biti upućeno posebno izvješće uz cjelokupnu sačinjenu dokumentaciju.

Još uvijek ostaje nepoznat motiv prvo verbalne svađe, a potom i fizičkog obračuna te dvojice kolega iz špediterske agencije.

Inače, policiji je oko 14 sati dojavljeno da su se u Kopilici posvađala dvojica muškaraca, nakon čega se jedan od njih popeo na vrh zgrade i potom se s nje bacio.

Lokalni mediji pretpostavljaju kako je taj 34-godišnjak najvjerojatnije pomislio da je u fizičkom obračunu ubio svoj starijeg kolegu nakon što ga je nožem ubo u vrat, a nakon čega je pao na pod.

Sve se zbivalo u zgradi u kojoj su smještene brojne špediterske agencije i ostale carinske tvrtke. Drugi su zaposlenici čuli žamor, odnosno svađu dvojice muškaraca, a nedugo zatim i jak tresak izvan zgrade.