VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Policijske patrole u lovu na svatovske kolone

09.06.2013 u 21:43

Bionic
Reading

Planirate li u svatove na području Vukovarsko-srijemske županije, obavezno uz darove mladencima ponesite i nešto novca za policijske kontrole. Naime, sve postaje na području PU dobili su naredbu načelnika Blaža Topalovića o pojačanim kontrolama svatovskih kolona, piše Večernji list

'Ljudi se već sprdaju i akciju nazivaju 'policijskim bankomatom'. Govore o njoj kao o još jednom načinu da se ljudima uzme novac. Zamišljeno je da policija kontrolira svatovske kolone i kažnjava osobe u prekršaju. Policajci su s nevjericom primili zapovijed, ali kako svi gledamo da sačuvamo radna mjesta, poštujemo je. Svi znamo da u svatovskim kolona ima svega, ali mislim da ovo nije način', kazao je za Večernji list jedan policajac koji je želio ostati anoniman. Rekao je i da su se najprije morali raspitati po župnim uredima o rasporedima vjenčanja kako bi se na vrijeme mogli organizirati.

U zapovijedima koje je potpisao načelnik PU, izdanima 7. i 28. svibnja, nalaže se kontrola svatovskih kolona, provjera voze li pod utjecajem alkohola, kojom se brzinom kreću, ali i korištenje fotoaparata i videokamera za 'bilježenje' mogućih počinitelja kako bi im kasnije bile dostavljene i pripadajuće prometne kazne.

Maja Barbarić iz odnosa s javnošću PU rekla je da je akcija uslijedila nakon niza nedopuštenih ponašanja u svatovskim kolonama.

'Svi znamo što događa u tim kolonama, od prevelikih brzina do vožnje u pijanom stanju. Želimo to zaustaviti prije nego što se dogodi neka tragedija jer će tada biti kasno', kazala je Barbarić.