REPOVI NEREDA U LOŽI

Policija traži zabranu Mamićeva dolaska u Split!

28.03.2014 u 10:37

Bionic
Reading

Konačno: zbog nereda u svečanoj loži Poljuda na subotnjoj utakmici Hajduka i Dinama, splitska policija podnijela je protiv Zdravka Mamića još jednu prijavu. Osim one prekršajne, gazda zagrebačkog kluba prijavljen je i po Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima pa se od suda traži da mu zabrani pristup svim utakmicama na Poljudu i Parku mladeži u idućih godinu dana!

Nakon petodnevne istrage, koja se službeno nastavlja i dalje, potvrdilo se pisanje tportala da je Mamić napravio prekršaje za koje se običnim navijačima svakodnevno izriču zabrane. Naime, iskorišten je famozni 'članak 34a', po kojemu sudjelovanje u tučnjavi i narušavanje javnog reda i mira može biti razlog za ovakvu mjeru. Pogotovo ako policija ima spoznaje da je ista osoba već prije sudjelovala u neredima.

A to je ovdje slučaj: kako smo već pisali, protiv Mamića se već tri i pol godine vodi još jedan postupak, također zbog nereda na utakmici u Splitu. Suđenju nikad kraja i vjerojatno će proces otići u zastaru jer se već šest mjeseci čeka da Prekršajni sud u Zagrebu ispita trojicu svjedoka, inače prijatelja i suradnika Zdravka Mamića.

No u ovom najnovijem slučaju Dinamovi izvršni predsjednik ne bi se trebao tako lako izvući. Naime, već u trenutku podnošenja prve prijave protiv njega, policija je zatražila da mu sud odredi i 'mjeru opreza' - zabranu pristupa splitskim stadionima - sve dok traje postupak. Dakle, u svakom slučaju Mamić se neko vrijeme neće pojavljivati u Splitu.

Zašto se traži zabrana samo za utakmice u Splitu, a ne i u ostatku države? U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj nisu nam komentirali cijeli slučaj, ali su općenito objasnili da se na čuveni 'članak 34a' nisu pozvali ni u jednom slučaju kada se radi o osobama izvan Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Laički rečeno, tamo gdje netko voli raditi nerede, ubuduće mu nema pristupa.