OSUJEĆENI VATROGASCI

Policija spriječila blokadu autoceste kod Mostara

17.11.2009 u 10:03

Bionic
Reading

Policija je u utorak ujutro spriječila pripadnike vatrogasne postrojbe u pokušaju da u Salakovcu, nedaleko od Mostara, blokiraju glavnu prometnicu u BiH - autocestu M-17 zato jer ni godinu dana od izbora u Mostaru nije donesen proračun niti je izabran gradonačelnik, što ugrožava isplatu plaća i rad gradskih tijela

MOSTAR - Kako vatrogasci nisu mogli blokirati autocestu, svojim su se vozilima uputili prema zgradi Gradske uprave, koju su blokirali oko 10 sati. Osim vatrogasaca, u štrajku su od dan ranije svi djelatnici Gradske uprave i drugih ustanova koje se financiraju iz gradskog proračuna.

Ni nakon 13 mjeseci, koliko je proteklo od općinskih izbora, u Mostaru nije izabran gradonačelnik niti je donesen proračun za 2009. Stranke se ne mogu složiti hoće li na čelu grada biti Hrvat Ljubo Bešlić ili Bošnjak Suad Hasandedić. Zbog blokade mostarskoga Gradskog vijeća, visoki predstavnik Valentin Inzko već je prije donio odluku o privremenom financiranju toga grada devet mjeseci. Nakon neuspješne prošlotjedne sjednice mostarskoga Gradskog vijeća najavio je nove postupke kako bi se riješila kriza u tome gradu.