DVOJICA PRIJAVLJENI, PUŠKA ODUZETA

Policija pronašla raspucane svatove iz Dugopolja

18.12.2015 u 10:48

Bionic
Reading

Splitska policija uspjela je pronaći dvojicu mladića koji su snimljeni kako povodom jednog vjenčanja u mjestu Dugopolje aktiviraju pravi arsenal oružja, od pištolja do dinamita i automatskih pušaka.Obojica su zaradila kaznene prijave, a istraga se, kako navode u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, nastavlja u odnosu na još najmanje dvije osobe

'Službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 31-godišnjakom, koje se dovode u svezu s događajem pucanja iz vatrenog oružja u mjestu Dugopolje, 12. prosinca 2015. 

Prije dva dana, policijski službenici su utvrdili kako je objavljena snimka navedenog događaja. O događaju policija nije zaprimila dojavu, ali su odmah, po utvrđivanju postojanja i pregleda snimke, poduzete službene radnje i to očevid na mjestu događaja, izuzeta je originalna snimka, poduzete su mjere utvrđivanja identiteta osoba koje su prisustvovale navedenom događaju, kao i utvrđivanju identiteta osoba za koje je pregledom snimke utvrđeno da pucaju iz vatrenog oružja', objavila je splitska policija.

Od 28-godišnjaka je oduzeta jedna automatska puška i protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, dok je 31-godišnjak prijavljen samo zbog  dovođenja u opasnost života i imovine.

'Vezano uz ovaj događaj nastavlja se intenzivno kriminalističko istraživanje u odnosu na još najmanje dvije osobe', tvrde u policiji.