euforija u stožeru

[FOTO/VIDEO] Puljak: 'Započinjemo s velikim poslom, bit ću gradonačelnik svih građana Splita'

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 11.07.2022 09:04
  • Objavljeno 10.07.2022 u 20:52
Slavlje u stožeru Ivice Puljka

Slavlje u stožeru Ivice Puljka

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Nakon uvjerljive pobjede u drugom krugu izbora novi/stari gradonačelnik Ivica Puljak obratio se javnosti

Puljak je na početku zahvalio onima koji su mu dali glas, ali i onima koji su izašli na izbore, a nisu glasali za njega. 'Bit ću gradonačelnik svih građana Splita. Građani su dali jasni poruku da je ovaj smjer koji smo postavili posljednjih mjeseci, da je to smjer kojim žele da gradimo Split. Ono što će se događati u Splitu sljedeće tri godine je ono što će biti nacrt za življenje koji će pratiti svi građani Hrvatske i to će biti primjer kako jedan grad može nakon 30 godina modela po kojem je privatni interes bio iznad javnog... kako su ti modeli pobijeđeni i sada će se upravljati na drugačiji način. Pozivam sve građane Hrvatske da prate ono što se događa u Splitu', rekao je Puljak.

'Čeka nas velik posao, odmah sutra ćemo početi s velikim poslom. Bit ćemo ponosni na ono što ćemo učiniti sa Splitom sljedeće tri godine. Split je centar svita i učinit ćemo sve da Split bude centar regije i da bude primjer', kazao je.

Slavlje u stožeru Centra

Izvor: Cropix / Autor: Slobodna Dalmacija/Cropix

Dodao je da će javni interes biti iznad svega. 'Sutra ćemo početi razgovarati s SDP-om i Mostom. Čeka nas veliki posao. Ovom podrškom građana mi smo ojačani i sad smo sigurni da je dobar smjer kojim idemo. Mislim da je sada jasno što građani žele, žele javne natječaje, a ne korupciju i klijentelizam. Split će biti grad primjer', rekao je Puljak.

  • +12
  • +9

Ivica Puljak novi je gradonačelnik grada Splita

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Upitan koji će mu biti prvi potez, kazao je: 'Prvi dan ćemo okupiti sve direktore javnih tvrtki i predstaviti nacrt onoga što će se događati u iduće tri godine. Očekujemo velik rad svih.'

  • +9
  • +6

Slavlje u stožeru stranke Centar

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Na pitanje sprema li se ući u nacionalnu politiku, rekao je: 'Želim biti gradonačelnik u dva mandata, ali dva puna. Razvoj Splita ovisi i o nacionalnoj politici, ali moj fokus je Split.'

'Svima nam je drago da se turizam vratio u velikoj mjeri, ali su se dogodile stvari koje su previše napregnule infrastrukturu', kazao je Puljak te dodao kako su Karepovac i Žnjan prvi projekti na kojima će raditi.

S premijerom Andrejom Plenkovićem su uvijek dobro komunicirali, rekao je i dodao kako se nada da će tako i dalje biti.

Na pitanje ide li na Ultru rekao je da je to 'za djecu'.

Slavljenička torta u Puljkovom stožeru

Izvor: Cropix / Autor: Slobodna Dalmacija/Cropix

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!