službena primopredaja

Ivica Puljak opet preuzeo vlast: Imamo osjećaj odgovornosti, ali i zadovoljstva

15.07.2022 u 10:18

Bionic
Reading

Ponovno izabrani gradonačelnik Splita Ivica Puljak sa zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem u petak ujutro službeno je preuzeo vlast od Vladine povjerenice Mirne Veže. Nakon formalne primopredaje, već u podne Puljak će na jednom mjestu okupiti sve pročelnike, direktore gradskih tvrtki i ravnatelje javnih ustanova, te im javno predstaviti 'okvir za razvoj grada'

Na ulasku u zgradu Banovine Puljka i suradnike dočekao je pljesak zaposlenika - dojam je, znatno jači od onoga prije godinu dana, kada su prvi put osvojili vlast.

'Ponovno imamo vlast izabranu od naroda. Povjerenstvo je bilo izazovno. Bila mi je čast i dužnost voditi grad, unatoč ograničenim ovlastima uspjeli smo ostvariti dosta dobroga - proračunske stavke su u plusu, a u jeku turističke sezone organizirali smo velike manifestacije bez negativnih posljedica. Sada predajem teret grada i obvezu da nastavite u pozitivnom smjeru, želim vam svu sreću', kazala je tromjesečna Vladina povjerenica za Split Mirna Veža.

'Koliko smo pratili iz medija, jako dobro ste vodili grad. Mi ćemo nastaviti gdje ste stali. Vi spominjete teret, ali nama je to zadovoljstvo', kurtoazno je uzvratio Puljak.

'Sada ipak znamo što nas očekuje. Imamo osjećaj odgovornosti, ali i zadovoljstva što ćemo moći raditi ono što smo zacrtali i obećavali građanima', rekao je splitski gradonačelnik u izjavi za medije.

Direktore javni tvrtki i ravnatelje javnih ustanova pozvat će na racionalizaciju troškova, pazeći da se uvijek radi u interesu grada. 'Uvijek se može uštedjeti i racionalizirati', dodao je.

  • +16
Ivica Puljak sa zamjenicima preuzeo vlast u splitskoj Gradskoj upravi Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

U prvih nekoliko tjedana, najavio je, raspisat će se anketni natječaj za uređenje Istočne obale, u sklopu kojega će urbanisti i arhitekti predložiti prometno rješenje za taj dio grada opterećen ogromnim gužvama zbog ulaza i izlaza iz trajektne luke. Potom će se s Hrvatskim cestama pristupiti realizaciji tog rješenja.

'Još ove godine morat ćemo se strpjeti', rekao je.

Razgovori s Mostom i SDP-om kao potencijalnim partnerima u formiranju većine u Gradskom vijeću, gdje mu nedostaje tek jedna ruka, nastavit će se sljedećeg tjedna, najavio je Puljak kojega su novinari upitali za komentar izjave Andreja Plenkovića da je predizborna kampanja bila obilježena 'enormnom mržnjom'.

'Očekivao sam da će dostojanstveno prihvatiti poraz', rekao je. Potvrdio je da će pozvati premijera u Split te predložiti održavanje sjednice Vlade u ovom gradu.

'Siguran sam da nitko neće kočiti razvoj Splita i da ćemo surađivati na projektima važnima za grad', rekao je Puljak.