UGAŠENA HOMOFOBNA GRUPA NA FACEBOOKU

Policija objavljuje videosnimke divljanja

13.06.2011 u 13:16

Bionic
Reading

Splitska policija potvrdila je da 'intenzivno istražuje' tko su pokretači grupe na Facebooku koja vrvi uvredama i pozivima na linč homoseksualaca, no nikakve detalje još uvijek ne želi iznositi u javnost. S nestrpljenjem se očekuje izvanredna konferencija za novinare zakazana za 15 sati, na kojoj bi se, osim čelnih ljudi PU splitsko-dalmatinske, javnosti trebalo obratiti i vodstvo Ministarstva unutarnjih poslova. Grupa s preko osam tisuća članova je u međuvremenu uklonjena s Facebooka, a zasad nije poznato je li to učinila policija ili sam inicijator

U međuvremenu policijski radni tim, sastavljen od pripadnika krim policije i interventnih policajaca koji su osiguravali subotnju gej paradu, pregledava videosnimke i, tvrdi se, nastoji identificirati sve osobe koje su u prosvjedu protiv povorke prekršile zakon. Dio snimaka danas će vjerojatno biti objavljen.

'Posao osiguravanja povorke obavili smo sukladno zakonu i pravilima struke', tvrdi glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj. Protiv 137 uhićenih podnesen je ukupno 161 optužni prijedlog, a u idućim danima ta bi brojka trebala narasti. Međutim, radi se o prekršajnom postupku, dok su kaznene prijave podnesene tek protiv trojice mladića kod kojih je pronađena beznačajna količina marihuane.

Pritisak javnosti sve je jači, traže se konkretni rezultati te imena i prezimena izgrednika...