pucnjava u virginiji

Policija objavila detalje: Zaposlenik Walmarta ubio šestero kupaca pa sebe

23.11.2022 u 17:28

Bionic
Reading

Zaposlenik supermarketa Walmarta u gradu Chesapeakeu u Virginiji ubio je šest ljudi, nekoliko ih je ranio te je potom počinio samoubojstvo, objavile su u srijedu lokalne vlasti

Napadač, čiji identitet nije objavljen, pucao je u utorak kasno navečer u kupce koji su se zatekli u trgovini.

Osim šest ubijenih ranjene su još najmanje četiri osobe, rekao je šef policije Chesapeakea Mark Solesky na konferenciji za novinare.

Nakon što je u subotu ustrijeljeno petero ljudi u LGBTQ noćnom klubu u Colorado Springsu, ovo je najnoviji masakr koji je ponovno izazvao niz osuda javnih dužnosnika i potaknuo aktiviste da pozovu na strožu kontrolu posjedovanja i korištenja oružja u SAD-u.

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je sa žaljenjem progovorio o najnovijem masovnom ubojstvu i pucnjavi u zemlji te je pozvao na reformu zakona o oružju.

  • +5
Pucnjava u Walmartu Izvor: Profimedia / Autor: Zach D Roberts/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Zbog još jednog užasnog i besmislenog čina nasilja, sada je u našoj zemlji još nekoliko stolova za kojima će biti praznih stolaca za ovaj Dan zahvalnosti", stoji u priopćenju koje je objavila Bijela kuća. "Moramo se ujediniti kao nacija... Moramo poduzeti veće, odlučnije korake."

Zaposlenica Walmarta za ABC News je kazala da je ubojica bio poslovođa u trgovini.

"Podigla sam pogled upravo u trenutku kad je moj poslovođa otvorio vrata, a potom i vatru" na ljude u trgovini, rekla je Briana Tyler za ABC.

Ovo nije prva masovna pucnjava u Walmartu. U trgovini istoga trgovinskog lanca u teksaškom El Pasu u kolovozu 2019. ubijene su 23 osobe, u napadu koji je policija nazvala činom unutarnjeg terorizma.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube