NEGO ZBOG 'AFERE IZLISTI'

'Policija ne čuva obitelj ministra Ostojića zbog Torcide'

12.12.2012 u 19:18

Bionic
Reading

Iz Ureda za odnose s javnošću MUP-a stigao je demanti 'nekorektnih spekulacija' da policija štiti obitelj ministra Ranka Ostojića zbog navijačke skupine Torcida

'Članovima obitelji Ranka Ostojića nije pojačana policijska zaštita zbog sumnji da bi se njemu mogli osvetiti članovi navijačke skupine Torcida zbog incidenta u Zelini nakon nogometne utakmice Zelina - HNK Hajduk odigrane 27. studenog 2012. godine u Zelini', piše u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Dušan Miljuš.

Kažu da su takve tvrdnje objavljene u srijedu na portalu Dalmacija news proizvoljne konstrukcije koje ministar unutarnjih poslova i Ministarstvo unutarnjih poslova najodlučnije demantiraju.

'Krajnje je neprimjereno dovoditi to u vezu, a smatramo i nekorektnim iznositi spekulacije da bi se članovi splitske navijačke skupine Torcida mogli osvetiti ministru unutarnjih poslova i članovima njegove obitelji. Na ovakav način članove navijačke skupine HNK Hajduk u kojoj većina predstavlja istinske navijače i ljubitelje nogometa i sporta, stigmatizira se i poistovjećuje s onima kojima su sportska događanja samo povod za nasilništvo i huliganizam', stoji u priopćenju.

Mjere osiguranja ministra Ranka Ostojića i članova njegove obitelji provode se sukladno procjeni policije nakon izmišljene 'afere izlisti' - tvrde u MUP-u.

Što se tiče tvrdnji da se ministar Ostojić odbio očitovati o postupanju policije nakon utakmice Zelina-Hajduk, podsjećaju da unutarnja kontrola, kao nadzorna služba nad radom policije i u sastavu Ministarstva unutarnjih poslova provodi postupak kako bi se ustanovilo je li tijekom postupanja policije nakon utakmice Zelina – Hajduk bilo prekoračenja zakonskih ovlasti.

'Vjerujemo da će isti postupak provesti i Povjerenstvo za rad po pritužbama u Ministarstvu unutarnjih poslova imenovano od Odbora za ljudska prava i nacionale manjine hrvatskog Sabora', kažu u priopćenju.