NISU IMALI DOSTA LJUDI

Policija je mogla spriječiti masakr u Karlovcu?

27.10.2010 u 10:02

Bionic
Reading

U utorak je policija privela trojicu muškaraca koje se sumnjiči da su na parkiralištu karlovačkog trgovačkog centra ubili Matu Velića te teško ranili njegovu kćer i nevjenčanu suprugu. Jedan od privedenih ima samo 14 godina

Romske obitelji Hudrović i Velić navodno su već desetak godina u sukobu zbog novca i jedne fatalne žene s kojom su ljubovali članovi obje obitelji. Nakon što je u subotu u Otoku Oštarijskom brat ubijenog Mate, Frane Velić, ranio Zorana i Zdravka Hudrovića, policija je napravila premetačinu dviju kuća.

No to nije bilo dovoljno. Načelnik PU karlovačke Josip Ćelić kaže da nisu imali dovoljno ljudi. Kada su pribavili sve potrebne papire i osigurali dovoljno ljudi, policajci su pretražili 16 domova zavađenih obitelji te njihove automobile. Pronašli su tri legalna pištolja i 30 metaka, piše Večernji list.

'Dvije premetačine vezane za domove sukobljenih obitelji obavili smo u subotu. Ali ovako veliku premetačinu, kao što je napravljena u utorak, nismo mogli obaviti, jer nismo imali dovoljno ljudi. Trebala nam je pomoć drugih jedinica. Osim toga, trebalo je ishoditi i naloge. Ističem da se sukob dogodio na cesti, a ne kod njihovih domova, što je praktički nemoguće prevenirati', pojasnio je načelnik Ćelić.

Iako je Velićeva rodbina u ponedjeljak poručila da se osveta nastavlja, pripadnici zavađenih obitelji obećali su ravnatelju policije Oliveru Grbiću da će nasilje prestati. No policija je obitelj Frane Velića tijekom noći preselila na drugu adresu.