ŽRTVA NASILNOG HDZ-OVCA

Policija ipak povukla prijavu protiv aktivistice

11.12.2013 u 15:59

Miran prosvjed za napadnutu aktivisticu Moranu Rozić

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Bionic
Reading

Aktivisti Građanske akcije, njih desetak, okupili su se u srijedu oko 12 sati ispred sjedišta MUP-a u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Na taj su način željeli, kako kažu, izraziti nezadovoljstvo postupanjem policije prema njihovoj aktivistici Morani R. koju je prije dva dana ispred Sheratona napao vijećnik HDZ-a Nenad Viduka

Ogorčeni su jer je Morana nakon razgovora u policiji dobila prekršajnu prijavu čime se, smatraju iz Građanske akcije, izjednačava žrtvu i napadača.

'Brutalno me napao vijećnik HDZ-a. Imam nagnječenje desne strane glave, desne podlaktice i noge. Jučer su me pozvali u policiju gdje su me pokušali navesti da kažem da sam ja svojim ponašanjem njega izazvala te da je on dinaroidni tip, što god to značilo', još pod dojmom ispričala je Morana za 24sata.hr.

MUP ipak nije podnio prijavu protiv aktivistice

S aktivistima je kratko razgovarao glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš koji im je rekao da je policija podnijela prekršajnu prijavu protiv samo jedne osobe, a ne i protiv aktivistice te da se, ako imaju prigovora na postupanje policije, obrate Odjelu za unutarnju kontrolu. Građanska akcija se zahvalila MUP-u na razumu i brzini rješavanja ovoga slučaj.