OBITELJ OGORČENA NA KARAMARKA

Policija: Antoniju ćemo tražiti i sto godina

Bionic
Reading

Gotovo tri mjeseca nakon nestanka Antonije Bilić na čikolskom mostu u Drnišu, nestaloj 17-godišnjakinji iz sela Krička i dalje nema ni traga. Dragan Paravinja, glavni i jedini osumnjičenik za Antonijin nestanak, u šibenskom je pritvoru. Dok odvjetnik obitelji Bilić najavljuje dva nova svjedoka protiv njega, Antonijina sestra Ana poručuje: policija je napravila najgori posao ikada

Vinko Ljubičić odvjetnik obitelji Bilićrekao je za tportal kako najavljena dva svjedoka imaju neposredne spoznaje o svim događajima 7. lipnja prilikom Antonijinog nestanka. Uvjeren je da će uspjeti dokazati kako je 17-godišnjakinja kobnog dana ušla upravo u kamion za čijim je upravljačem sjedio Dragan Paravinja, u dvije države osuđeni silovatelj. Ljubičić je zadovoljan tijekom istrage, a nakon uvida u sudske spise zaključuje da sve ide uobičajenim tijekom.

'Potraga za Antonijom najneprofesionalnija je u povijesti'

No Ana Bilić, koja oštrim medijskim istupima javnosti ne dozvoljava da zaboravi na njezinu sestru i svojim angažmanom na neki način korigira policiju, kaže da 'njezina obitelj nije zadovoljna policijskom istragom od prvog dana'.

Kaže da otkada je Paravinja iz BiH izručen Hrvatskoj njezina obitelj od policije nije dobila niti jednu riječ. Ana Bilić tvrdi kako je potraga za Antonijom nešto najneprofesionalnije što je policija u hrvatskoj povijesti napravila. Spektakularna potraga za Antonijom, koja je pokrenuta nekoliko dana nakon nestanka, pogotovo nakon Paravinjinog uhićenja, bila je samo paravan i iskupljivanje za loš posao koji je policija odradila neposredno nakon nestanka. 'Moja je obitelj trebala šutjeti i prestati tražiti odgovore, no mi ne pristajemo na njihove trećerazredne igrice. Nećemo nikada zašutjeti sve dok se ne dozna istina o Antonijinoj sudbini', jasna je Ana Bilić

Poručila je ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku da je dužan dati odgovor na pitanje gdje je i što se zbilo s Antonijom jer je, kaže Ana, rekao da traže živu osobu. Ona ni dalje ne odustaje od mogućnosti da je Paravinja Antoniju prebacio preko granice i prodao u bijelo roblje.

'Ako treba, tražit ćemo ju i sto godina'

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor za tportal je rekla kako nema govora o zatvaranju slučaja. 'Ako treba, potraga će trajati i sto godina. Potraga se ne može obustaviti sve dok se ne nađe tijelo ili živa Antonija Bilić', kazala nam je Kosor.

Sam rad na terenu, kako nam je rekla, nije više tako intenzivan kao u prvih mjesec dana jer 'policija smatra da je obišla sve relevantne prostore na kojima bi se mogao naći kakav trag'. 'Trenutačno se vrše sporadične pretrage po dojavama građana, koji se još uvijek javljaju, ili po zahtjevu županijskog Državnog odvjetništva', zaključila je Kosor.