NARUŠIO UGLED MUP-u

Policajci uhvatili u krađi - policajca

16.07.2013 u 11:19

Bionic
Reading

Čakovečki policajci u ponedjeljak noću uhvatili su kradljivca koji je provalio u ugostiteljski objekt u Šenkovcu i ukrao novac i cigarete, te nakon toga otkrili da se radi o službeniku Policijske postaje Čakovec, izvijestila je danas PU međimurska.

U ponedjeljak, 15. srpnja, u 1,25 sati u Ulici Josipa Bedekovića u Šenkovcu policajci su uočili provaljena ulazna vrata ugostiteljskog objekta, a potom i nepoznatu osobu koja se udaljavala iz tog prostora i pokušala pobjeći, ali je u tome spriječena, kaže se u policijskom izvještaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 42-godišnjem policijskom službeniku Policijske postaje Čakovec za kojeg se sumnja da je provalio u ugostiteljski objekt i ukrao novac i cigarete, te vlasnika oštetio za nekoliko stotina kuna. Protiv njega će se Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu podnijeti kaznena prijava radi kaznenog djela teške krađe.

Rješenjem načelnika PU međimurske udaljen je iz službe i protiv njega će se pokrenuti disciplinski postupak radi sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti nedoličnim ponašanjem izvan službe koje šteti ugledu policije.